Lær mer om oss

Oversikt

Velkommen til Galleri Amai! Vi startet opp i 2022 etter en inspirerende reise til Sri Lanka, der vi etablerte et samarbeid med den talentfulle srilankiske kunstneren Dileepa Jeewantha og hans bror. I løpet av de siste to årene har vi dykket inn i kunstmarkedet og tilbyr nå både å male egne motiver til våre kunder, samt kunstverk fra to andre dyktige kunstnere, Elena Mar og Anette Brekke.

Vår lidenskap for kunst kommer fra ønsket om å fylle flere hjem med farger og glede. Vi streber etter å gjøre original og vakker kunst tilgjengelig for alle, ved å holde kjøpsprosessen enkel og prisene nede. I tillegg er vi stolte av vårt engasjement for å gi tilbake; for hvert maleri vi selger, donerer vi 100 kroner til dyrevelferd organisasjonen Dog Care Clinic Sri Lanka.

Dileepa foran et selvportrett
Dileepa foran et selvportrett

Dileepa Jeewantha 

Født 1980 i Galle, Sri Lanka.

Dileepa har en høy utdanning i multidisiplinær design fra National Design School i Sri Lanka, og er sertifisert innen malerifaget fra VAFA (Vibhavi Academy of Fine Arts), i Colombo, hovedstaden i Sri Lanka.

Han og broren Theekshana, har sammen drevet galleriet "Saffron Robes Gallery" siden 2007. Dileepa står for kunsten, mens broren styrer bedriften.


Inngangen til galleriet i Hikkaduwa, Sri Lanka.
Inngangen til galleriet i Hikkaduwa, Sri Lanka.

Hvordan vi møttes.

Våren 2022 var jeg på backpacking med en kompis gjennom Sør-øst Asia, og hadde nettopp blitt ferdig med en organisert tur rundt om i Sri Lanka. Der så vi blant annet flott natur, storslagne dyr, utrolige solnedganger, vakre fjell og frodige skoger. Ettersom vi hadde noen dager før flyet vårt gikk videre på reisen, fant vi en helt tilfeldig liten by ved navn Hikkaduwa, sør på Sri Lanka, og dro dit. Den første kvelden vi gikk rundt og utforsket det lille stedet, la vi merke til et hvitt, høyt bygg som skilte seg ut, midt blant alle restaurantene og barene. Gjennom vinduene kunne vi se mange vakre farger og forskjellige kunstverk.

Da vi gikk inn glassdøren, ble vi møtt med et stort rom med mange titalls malerier i alle størrelser, og en svært hyggelig fyr bak disken. Han var usedvanlig god i engelsk (for å være fra Sri Lanka), og det viste seg at han og broren sammen drev dette galleriet med navnet "Saffron Robes Gallery".

Vi bevegde oss rolig gjennom, og beundret de sterke fargene og motivene mens vi beveget oss opp i etasjene som aldri sluttet. Mannen, Theekshana, svarte på alle spørsmålene våre og ga oss stor frihet til å titte rundt og plukke frem malerier.

Etter å ha vært inne i galleriet i godt over en time, bestemte jeg meg for å kjøpe med malerier til familien hjemme i Norge. Dette gikk knirkefritt, og kom i posten helt inntakt etter kun to uker. På vei ut døren av galleriet, spøkte jeg med at vi burde inngått et samarbeid, og selge den vakre og billige kunsten i Norge. Han ble umiddelbart kjempeinteressert, og var rask med å gi meg telefonnummeret hans. Siden den tid, har vi holdt kontakten, og har nå et fint samarbeid gående. 


Tidligere maleri
Tidligere maleri

Hva er spesielt med kunsten?

Det er flere ting med maleriene fra Sri Lanka, som gjør de spesielle. For det første er motivene på maleriene av et liv på den andre siden av kloden. Gjennom maleriene kan man forstå hvordan en solnedgang ser ut på en øy langt ute på havet, vite mer om kulturen og folket gjennom en travel og fullpakket gate, og få et innblikk i den utrolige naturen som dette landet har å by på. 

Dette er ikke bare bilder, det er en person som har formidlet flere aspekter av livet på Sri Lanka, gjennom disse maleriene. Ved bruk av sterke farger, får man et vakkert innblikk av det utrolige turkise havet, den magiske himmelen på kvelden og de grønne trærne i et under av liv. Det er autentisk, penslet av en ekte person, som har en ganske annerledes hverdag enn oss nordmenn. 

Ofte er malerier prissatt med tanke på hvem som har malt det. Målet vårt er å tilby vakker og ordentlig kunst, fra en dyktig kunstner, til en mye billigere penge enn man ellers finner slik kvalitet til. Gjennom oss kan de aller fleste ta seg råd til å ha autentisk dekor hjemme, med god samvittighet.

Reis til en annen verden, med flotte kunstverk fra Sri Lanka.

Det som er så spennende med kunst er at alle har forskjellige følelser knyttet til det man ser. Basert på personlige opplevelser, minner og livserfaring, åpner et maleri opp for uendelige tolkninger.

Ta en visuell reise gjennom vakre kunstverk, og oppdag en verden av farger og kreativitet, skapt av en erfaren kunstner med 20 års lidenskap. Gi hjemmet ditt et friskt pust med inspirerende malerier som fanger øyeblikk og stemninger på en helt egen måte.

Vi holder prisene lave, uten å gå på kompromiss med kvaliteten, for å gjøre autentisk kunst tilgjengelig for alle.

Ta deg tid til å utforske utvalget vårt og finn det perfekte maleriet for deg!


Simen Rotabakk, Eier
Tidligere maleri
Tidligere maleri
Tidligere maleri
Tidligere maleri
Tidligere maleri
Tidligere maleri

Hjelp hundene på Sri Lanka.


Sri Lanka er et økonomisk utfordret land, og både mennesker og dyr lider under dårlige levekår. Spesielt er situasjonen for villhundene alvorlig, med svært mange som sliter. Vi ønsker å bidra positivt og donerer derfor 100 kr direkte til Dog Care Clinic Sri Lanka for hvert maleri som blir solgt gjennom oss.

Denne organisasjonen har engasjert lokale dyrevenner som gjør sitt ytterste for å hjelpe hunder i nød. Innenfor klinikkens område får hundene frihet og omsorg, samt den nødvendige støtten for å leve et lykkelig og sunt liv. 

Ved å handle hos oss støtter du ikke bare en lokal kunstner, men bidrar også til å gi hunder en bedre tilværelse. En vinn-vinn for alle involverte!

Kontakt oss

Grønvoll allè, Oslo

Galleri@amaiart.no